Nybegynner?

Første gang
Hvis du ønsker å begynne med trial, men vil helst prøve først for å se om det er noe for deg?
Nå har du mulighet til det.
Først må du melde deg inn i vår klubb. dette gjør du

her. Søk etter Kråkerøy Trial Club

Så kan du kan kjøpe en «kom og prøv lisens».
Ta så kontakt med oss for nærmere avtale om prøvkjøring.

Det forutsettes at du som utøver kan sykle på tohjulsykkel uten støttehjul for å kunne delta på opplæring, og at du har med deg foreldre/foresatte/verge under hele opplæringen. i klubben vår har vi ikke «små» sykler for aldersgruppen fra 5 år, så vi anbefaler at utøver er fylt 8 år for og kjøre våre sykler. Målgruppen for opplæringen er barn i alder fra 8-9 år til ca 13-14 år. Klubben har sykkel og påbudt sikkerhetsutstyr for utlån (dvs. hjelm og støvler). Du trenger å holde selv er langermet genser, jakke uten hette, tynne hansker, gode sokker og langbukse.
I tillegg er det mange som bruker ryggskinne, kne- og albuebeskyttere, men dette er ikke påbudt utstyr.

Opplæring og helårslisens
Opplæringen følger Norges Motorsportforbunds opplegg for lisenskurs. Dette innebærer at du som utøver, og med foreldre/foresatt som assistent, får god teoretisk og praktisk begynneropplæring.
I den praktiske delen vil man få grunnleggende innføring i trialteknikk (Bruk av gass, brems, clutch, samt kjørestilling balansetrening, enkel kjøring i terrenget). Grunnleggende innføring i daglig vedlikehold av sykkelen (Rengjøring og smøring, innstillinger/justeringer).
Av den teoretiske delen skal en del uføres på nett, e-basert lisens teorikurs, som du finner på kurs.idrett.no. Denne delen må man ha bestått, for å få utstedt lisens etter endt opplæring, og før man møter på ordinært lisenskurs-teori hos greninstruktør på klubben.

Etter endt opplæring er det du som foresatt som er assistent under trening. Er utøver under 16 år skal utøver ha med seg foresatt/verge på enhver trening og konkuranse. Foresatt/verge må også ha ett medlemskap i klubben. Fortrinnsvis skal også ansvarlig foresatt/verge delta på lisenskurs.

Det året utøveren fyller 13 år (eller senere, ved førstegangs lisens) må det også leveres en legeattest for å få utstedt/fornyet lisens etter endt opplæring

Klubben har påbudt sikkerhetsutstyr og sykkel for utlån under opplæring (dvs. hjelm, støvler og ryggskinne). Alt du trenger å holde selv er langermet genser, jakke uten hette, tynne hansker, gode sokker og langbukse. I tillegg er det mange som bruker kne- og albuebeskyttere, men dette er ikke påbudt utstyr.